03.06.2013. Nadal – Nishikori (bagatela)

Tipovi

Danas imamo mali sukob pick-ova na payingsaferu. Ja imam malo drugacije vidjenje stvari od kolege Haseka.

Kladionice uporno navlace kladjenje na Nadala postavljanjem ogromnih hendikepa u njegovu korist, a on zapravo nije puno pokazao ovdje, i cekam prvu pravu priliku da naleti na dovoljno agresivnog igraca da operem moneyline protiv Nadala.

Ni protiv Brandsa, ni Klizana, ni Fogninia nije bio ni blizu pokrivanja hendikepa. Gledao sam prvi i polovicu drugog seta protiv Klizan i Fogninia… Klizan ga je razvlacio po terenu ko beba zvecku, gotovo bih se usudio rec da je dominirao u izmjenama, pazljivo kreirao poene u rally-jevima od 20ak udaraca i kad je trebalo onaj zavrsni udarac uputit za zavrsit poen, tu bi Klizan polovicu poena zakucao metar van terena. Razlika u servisu je ovdje bila vise nego ocita, Nadal je kod primanja servisa izgledao otprilike kao kad se na WTA primaju servisi Serene Williams.

Fognini je odgledao mec Nadala protiv Klizana i usao je sa stavom da on taj mec zbilja moze dobiti. Igrao je ODLICNO, razvlacio je nadala lijevo i desno, tu je Nadal svega par puta blicnuo kao sto je nekad znao izvesti neki caroban potez i preokrenut poen u svoju korist, nakon sto je u debelo podredjenom polozaju. Ali to je bilo toliko rijetko… usudio bih se rec da njegovo vrijeme jednostavno prolazi.

Za zakljucak cu reci samo da nakon prvog seta Klizana i Fogninia, zbilja sam pomislio “nadal bi ovaj mec mogao vrlo lako izgubiti” jer su to bili vrlo izjednaceni mecevi.

Za one koji pate na statistiku, Klizan je imao svega 56% ubacenog prvog servisa, 5 dvostrukih pogreski, 32 winnera (nadal 27 winnera) i ono sto je prevagnulo, Klizan je imao 57 neprisiljenih pogresaka (nadal 29). Na 4 odigrana seta, Nadal je napravio svega 23 poena vise od Klizana, i to bi bila otprilike razlika u neprisiljenim pogreskama.

Fognini je imao 47 winnera u 3 seta (!!!) dok ih je Nadal skupio svega 24. Naocigled lagana pobjeda Nadala 7-6 6-4 6-4 sa svega 11 poena vise sa strane Nadala.

Nishikori s druge strane igra sezonu snova. Rangiran je kao broj 15, imao je 3 relativno lagana meca ovdje, a prije mjesec dana je na zemlji skinuo Melzera, Troickog i Federera. Mislim da itekako ima svoje sanse ovdje, ako mu psiha ne proradi.

Odigrat cu 2 picka za jednak ulog, iz jednostavnog razloga sto sam si zacrtao da cim Nadal dodje na konkretnije protivnika, igram protiv njega. A Nishikori je upravo to.

p.s. Editirano: zaboravio sam spomenut jednu vrlo bitnu stvar a to je da s obzirom na vrijeme ovih dana, postotak vlage i temperature ispod 20 stupnjeva, karakteristike ove zemljane podloge nisu ni blizu onih karakteristika kakve inace imaju ljetni turniri na zemlji. Primjera radi, trenutno je 50% vlage u zraku i 16 stupnjeva.

Nishikori +8,5 @ 1.93

Nishikori pobjeda @ 14.80

Pinnaclesports

Na vrh