ATP CHALLENGER GENOVA: Paolo Lorenzi – Jan Hajek – 06.09.2013; 20:30 (Hasek_Os)

Tipovi

 
ATP CHALLENGER GENOVA: Paolo Lorenzi – Jan Hajek – 06.09.2013; 20:30 (Hasek_Os) 
PODLOGA: Clay 
PICK: P.Lorenzi to win @ 2,25  (Bet 365) 
ULOG: 250 kn 
 
32-godišnji talijanski veteran Paolo Lorenzi ne igra baš najbolju sezonu. Lorenzi ove sezone nema niti jedan osvojen naslov, a kao najjači rezultati mu figuriraju četvrtfinala ATP-a u Houstonu, Vina Del Maru i Acapulcu – naravno sve igrano na zemljanoj podlozi koja je njegova najjača. Unatoc svemu tome Lorenzi je i dalje 80. tenisač svijeta, i u zadnjih mjesec dana podigao je formu. Na challengeru u Cordenonsu je stigao do polufinala gdje je poražen od španjolca Carrena buste (igra trenutno u velikoj formi i u seriji je od 17 uzastopnih pobjeda), a na ovom challengeru u Genovi je prošao dvojicu argentinaca – Renza Oliva 6-2 3-0 (predaja) i Schwartzmanna 1-6 6-1 6-3. 
 
S druge strane Hajek do sada ima daleko bolju sezonu od Lorenzija s omjerom na zemljanoj podlozi 29-14 (Lorenzi ima 19-16), i vjerovatno je to jedan od većih razloga zašto se Hajeka u ovom meču tretira kao favorita. Hajekovi najjači rezultati ove sezone vezani su također uz zemljanu podlogu, i to (slučajno ili ne) za turnire koji su igrani u Njemačkoj. Igrao je četvrtfinale ATP-a u Dusseldorfu, 3. kolo jakog turnira u Hamburgu, a prije 3 tjedna osvojio je challenger u Meerbuschu što mu je i jedini ovogodišnji naslov. No do sada na ovom turniru, a ni prošli tjedan u Comu; Hajek baš nije briljirao i čini se kao da mu je forma krenula padati.  Hajek je prošli tjedan u 1. kolu chalengera u Comu izgubio od 20-godišnjeg austrijaca Thiema (216.); a ovdje je u uvodna 2 kola svladao francuza Teixeiru 6-4 3-6 6-3, a u drugom kolu se revanširao Thiemu za prošlotjedni poraz sa 6-4 6-4. No u ta dva prethodna meča ovdje Hajek baš i nije briljirao jer Teixeira mu je svojoji čak 22 poena više na reternu i imao je čak 16 break lopti (no iskoristio je samo 3), a Thiem e također imao više poena na reternu i 2/7  brre lpte, ali jekluč  za pobjedu Hajeka bio izuzetno slab prvi servis austrijanca čiji je postotak bio na mizernih 39%. 
 
Lorenzi i Hajek su do sada igrali 3 puta međusobno i Lorenzi vodi 2-1, no zadnji puta kada su igrali slavio je Hajek 2011. u njemačkom Braunschweigu.  Odlučio sam igrati na talijana na talijanskom turniru, jer Lorenzi pokazuje određeno poboljšanje forme zadnjih tjedana, a Hajek kao da je u padu …  

Na vrh