ATP KUALA LUMPUR: Pablo Andujar – Grega Zemlja – 23.09.2013; 04:00 (Hasek_Os)

Tipovi

 
ATP KUALA LUMPUR: Pablo Andujar – Grega Zemlja – 23.09.2013; 04:00 (Hasek_Os) 
PODLOGA: Indoor Hard 
PICK: G.Zemlja to win @ 2,10 
ULOG: 400kn
 
Oklada koja se MORA uzeti po ovom tečaju, čak i po dosta nižem od ovoga jer ovo je smiješno!  Da je ovdje u igri malo ozbiljniji igrač od Grege Zemlje, ovdje bi išao jako visoki ulog, ali Zemlja nije baš lik koji mi uljeva veliko povjerenje. Ipak, ovo je po meni ogroman value, a u nastavku ću i obrazložiti. 
 
Andujar je formalno 54. tenisač svijeta, ali to je čovjek koji u ovoj sezoni ne igra aapsolutno ništa i trenutni omjer mu je tek 21-26. Katastrofa još više dolazi do izražaja ako se uzme u obzir da je samo na 2 ATP turnira uspio otići dalje od drugog kola; i to naravno u oba navrata na zemljanoj podlozi. Andujar i indoorsi … e to je posebna priča! Čovjek je u karijeri odigrao 17 indoors mečeva od čega je izgubio 15, jedan je dobio predajom suparnika, a samo je 2011. dobio Juana Ignacija Chelu koji je tada bio na zalazu karijere. Andujar je prošle sezone igrao 4 indoorsa, i na sva četiri je ispao glatko u 1. kolima s po 0-2 u setovima – krvnici cu bili Denis Istomin, Jurgen Zopp, David Goffin i Benoit Paire. 
 
S druge strane Grega Zemlja je samo 23 mjesta lošije rangiran igrač od Andujara i puno je familijarniji s igranjem na brzim podlogama. Zemlja također nema sezonu za pamćenje (omjer 20-22), a uz to na indoorsima ima tek 1-4, no kada se pogleda s kakvim je suparnicima igrao (Janowicz, Čilić, Federer) onda porazi i nisu neko čudo. Zemlja je američku turneju odigrao jako loše (dobio tek 1 meč na 5 turnira), no nakon US Opena (poraz od Federera u 1. kolu) je imao jednomjesečnu stanku. Zemlja u karijeri na indoorsima ima 33-22, a samo prošle godine pobjeđivao je na ovoj podlozi Tommyja Haasa, Lukasa Lacka, Xaviera Malissea, Janka Tipsarevića, izgubio egal finale Beča Od Del Potra …  To su sve 3 razine ozbiljniji igrači od Andujara na ovoj podlozi.  
 
Za kraj ću dodati još i da je Andujar prošli tjedan igrao zemljanu podlogu u Poljskoj, dok je Zemlja kao što sam spomenio bio na odmoru nakon US Opena.  Kad sve zbrojim i oduzmem ovdje tečaj na Zemlju po meni realno ne bi trebao biti veći od 1,40-1,45 …  bookmakeri misle drukčije i jako mi je drago da je tako. 

Na vrh