ATP ROLAND GARROS – Rafael Nadal – Kei Nishikori – 03.06.2013; 13:35 (Hasek_Os)

Tipovi

ATP ROLAND GARROS – Rafael Nadal – Kei Nishikori – 03.06.2013; 13:35 (Hasek_Os)
PICK: R.Nadal (h-7,5) @ 1,60
ULOG: 1050 kn

Počinje drugi tjedan Roland Garrosa; ujedno i moj oproštajni od vas.

Rafa je u prva tri kola Pariza imao znatno teži zadatak od očekivanog s obzirom da je gubio set od Brandsa i Klizana, a i protiv Fogninija kojeg je dobio 3-0 je imao puno problema. Svi govore o tome kako Rafa još uvijek nije pravi itd; jedino ja ne razumijem o čemu pričaju s obzirom da je Rafa ove godine do sada odigrao 8 turnira od čega je dva osvojio, a na preostala 2 je igrao finala. Brands je protiv Nadala igrao fantastično (vjerovatno najbolja 2 seta karijere), a i Fognini je bio stvarno odličan, tako da mislim da se Rafi nema što zamjeriti vezano za te mečeve; jedino je protiv Klizana možda malo podbacio.  Sada slijedi Nishikori za kojeg stvarno mislim da nema šta tražiti s Rafom na ovoj podlozi. Nishikori nema ubojitu 1. servu, a u izmjenama jako teško može “propucati” Nadala na ovako sporoj podlozi.

Nishikorijeva igra se svodi na strpljivo građenje poena i šetanje suparnika lijevo-desno, a to je ono što Nadalu savršeno odgovara – naročito na ovom ogromnom centralnom terenu u Parizu gdje ima prostora za trčanje koliko želi. Rafin forehand top-spin je nešto s čime će Nishikori danas imati jako puno problema, a kako meč bude odmicao tako vjerujem i da će japanac imati problema sa fizičkim stanjem. Ovdje očekujem jako puno dugih izmjena (u uvodnih set i pol – dva), a u njima će se Nihsikori sasvim sigurno umarati puno više od Rafe.

Rafa protiv Nishikorija ima 4-0 u međusobnim ogledima, ali ovo će im biti prvi međusobni ogled na clayu. Mislim da je vrijeme da Rafa odigra jedan ozbiljan meč u Parizu, i ovdje jednostavno očekujem glatkih 3-0 u setovima za njega – nešto poput 6-3 6-3 6-1 ili slično tome. S obzirom da sam malo igrao u zadnjih tjedan dana, ovdje sam odlučio riskirati jači ulog.

Na vrh