ATP US OPEN – Rafael Nadal – Novak Đoković – 09.11.2013; 23:00 (Hasek_Os)

Tipovi

 
ATP US OPEN – Rafael Nadal – Novak Đoković – 09.09.2013; 23:00 (Hasek_Os) 
PODLOGA: Outdoor Hard 
PICK: N.Đoković to win @ 2,35 
ULOG: 300 kn 
 
Mnogi su sumnjali u Nadala nakon dugog izbivanja zbog problema s koljenom, neki su čak otišli i toliko daleko da su mu predvidjeli vrlo skori završetak karijere; a Rafa je odgovorio brutalno na terenu jer ove godine igra možda i najbolju sezonu karijere. Nadal je do sada u cijeloj godini izgubio samo 3 meča, a dobio je 60. Omjer na betonu mu je 22-0 u ovoj sezoni i ako ga netko može zaustaviti, onda je to Novak Đoković.  Nadal je na putu do finala ispustio samo jedan set (Kohlschreiber) i do finala je imao relativno lagan put s obzirom da je ovdje ipak riječ o grand slamu (Harrison, Dodig, Dutra Silva, Kohlschreiber, Robredo, Gasquet). 
 
Đoković je u ovoj sezoni na 53-9 od čega 32-5 na betonu. On je na putu do finala ovdje izgubio 3 seta – jedan u četvrtfinalu od Youzhnyja, i dva u polufinalu od Wawrinke gdje je okrenuo 1-2 u setovima protiv švicarca koji je u sjajnoj formi. Đoković se u polufinalu zadržao značajno duže na terenu od Nadala, no obojica su imali dan odmora uoči ovog meča tako da ne bi trebalo biti problema što se fizičke spreme tiče. 
 
Ovo će biti četvrti međusobni ovosezonski ogled Nadala i Đokovića, a Nadal je trenutno u prednosti 2-1. Ukupno gledajući njihove sve dvoboje u karijeri Nadal je u prednosti 21-15, no na outdoor harduĐoković ima debelih 9-4 protiv Rafe od čega ga je jednom tukao i na US Openu, i to 2011. godine kada je meč završio sa 6-2 6-4 6-7 6-1 u korist srpskog tenisača.  Posljednji međusobni ogled Nadala i Đokovića odigran je prije manje od mjesec dana u polufinalu Montreala gdje je Nadal slavio sa 6-4 3-6 7-6. NA kraju meča Nadal je imao samo dva svojena poena više od Novaka, a meč je odlučilo 8 dvostrukih servis pogrešaka Đokovića što je puno za njegove standarde.  Zanimljivo je da je u tom meču tečaj na pobjedu Đokovića bio 1,40, a na Nadala čak 2,90, a sada odjednom imamo 2,35 na pobjedu Đokovića ?!?  Jasno je da ovo predstavlja value jer ovo je meč u kojem očekujem da će presuditi sitnice …   Ja sam danas naklonjeniji Noletu bez obzira na sjajnu sezonu Nadala. 

Na vrh