EUROCHALLENGE BASKETBALL: KTP Basket – GRISIN BON Reggio Emilia – 12.11.2013; 18:30 (Hasek_Os)

Tipovi

 
EUROCHALLENGE BASKETBALL: KTP Basket – GRISIN BON Reggio Emilia – 12.11.2013; 18:30 (Hasek_Os) 
PICK 1: KTP Basket +4,5 @ 1,85   ULOG: 500 kn 
PICK 2: KTP Basket – Reggio Emilia 1X @ 2,30   ULOG: 250 kn 
 
Jedna od onih ponuda kakve moram “napasti” !!!   KTP je jedna od jačih momčadi iz Finske gdje se košarka posljednjih godina razvija velikom brzinom. U Finskom prvenstvu imaju omjer 9-3, no na svom parketu su perfektni s omjerom 5-0 pri čemu su sve suparnike doslovce samljeli (rezultati 108:73, 91:78, 92:73, 100:76, 110:72), a tri poraza su upisali na gostovanjima kod tri preostale momčadi koje će se boriti nza naslov prvaka. Forma košarkaša KTP-a je odlična jer imaju 4 pobjede u nizu, a u posljednjem kolu protiv zadnjeplasiranog Kouvota su odmorili nekoličinu najbitnijih igrača. Nakon odmora u tom zadnjem susretu u sastav im se vraća najbolji igrač Morris Curry (19 koševa, 6.5 asista) koji igra na poziciji playmakera, a osim njega u momčadi je još 4 amerikanca (među kojima i prošlogodišnji igrač zagrebačke Cedevite Haywood Owens) i nekoliko reprezentativaca Finske. 
S druge strane Reggio Emilia je momčad koja je talijansko prvenstvo otvorila s omjerom 2-3, no na gostovanjima su sve tri utakmice izgubili, a po meni imaju jako velike izglede da im se isto dogodi i danas jer trenutno imaju dva jako velika kadrovska problema. Prvi je izostanak povremenom talijanskog reprezentativca Andree Ciancarinnija koji igra na poziciji beka šutera i ove sezone u talijanskoj ligi ima učinak od 11.3 koševa, 5.3 skokova i 4.5 asista). Osim njega na zadnjoj utakmici prije samo dva dana ozljedio im se prvi centar Greg Brunner i njegov nastup za danas je pod ogromnim upitnikom (mora obaviti magnetsku rezonancu prsta na šuterskoj ruci). Brunner je u prvoj utakmici Eurochallengea protiv belgijskog Aalstara bio prvi strijelac talijana s 22 koša uz još 9 skokova dok Ciancarini već ni u tom susretu nije igrao.  
S obzirom na situaciju mislim da vrlo jaka domaćinska finska momčad ima jako dobre izglede protiv emilie koja je slaba na gostovanjima i koja će vjerovatno nastupiti večeras bez dvojice igrača iz prve petorke. U momčadi KTP-a čak sedmorica igrača imaju šut za tri poena iznad 36% i bude li im šut na nivou Emilia će stradati siguran sam! 

Na vrh