GERMANY BUNDESLIGA: Borussia Dortmund – Hoffenheim – 18.05.2013; 15:30 (Hasek_Os)

Tipovi

GERMANY BUNDESLIGA: Borussia Dortmund – Hoffenheim – 18.05.2013; 15:30 (Hasek_Os)
PICK: Dortmund (h-0:1) @ 2,20
ULOG: 350 kn

Borussia je osigurala 2. mjesto i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, a sljedeće subote ih čeka finale Lige prvaka. Trener Klopp je najavio najjači sastav za današnju utakmicu da bi momčad zadržala formu. Osim toga Borussia nije pobjedila u zadnje 2 utakmice (Bayern 1-1; Wolfsburg 3-3) tako da mislim da im je bitno podići samopouzdanje pred finale Lige prvaka.  Klopp ne može računati jedino na Maria Gotzea.

Hoffenheim se nalazi u zoni ispadanja i samo ih čudo može spasiti da ostanu u ligi. Da bi to ostvarili danas im treba isključivo pobjeda u Dortmundu uz poraze barem jednog od izravnih konkurenata – Dusseldorfa (gostuje u Hannoveru) i Augsburga (igra doma s otpisanim Furthom).  Hoffenheim je u zadnjem kolu poražen doma od HSV-a s uvjerljivih 1-4, najslabiji su gost lige s omjerom 2-3-9 (19:36). Nadalje, Hoffenheim je od svih jačih njemačkih momčado u gostima glatko gubio – 0:2 kod Bayerna, 0:5 kod Leverkusena, 0:3 kod Schalkea, 0:2 kod HSV-a, 0:3 kod MAinza i 3:5 kod Freiburga. S obzirom da u ovom momentu još imaju i 8 igrača na listi ozljeđenih, i da je trener Dortmunda Klopp izjavio da bi mu draže bilo da u ligi ostane Augsburg nego Hoffenheim; onda mislim da se isplati igrati hendikep ovdje jer da se ova utakmica kojim slučajem igrala prije mjesec dana tečaj na pobjedu Borussije od dva razlike vjerovatno ne bi bio veći od 1,50.  Hoffenheima se ovdje kreditira samo zato što su u “must win” situaciji, ali Borussija je prejaka i sasvim sigurno ne želi otići na finale Lige prvaka u nizu slabih rezultata. 

Prvi ovosezonski susret s Hoffenheimom Borussia je u gostima dobila s glatkih 3-1 pri čemu je Hoffenheim imao samo jedan udarac u okvir gola u cijelom susretu.

Na vrh