SWITZERLAND NLA: Fribourg Gotteron – HC Davos – 15.11.2013; 19:45 (Hasek_Os)

Tipovi

 
SWITZERLAND NLA: Fribourg Gotteron – HC Davos – 15.11.2013; 19:45 (Hasek_Os) 
PICK: Fribourg to win in regular time @ 2,15 
ULOG: 200 kn 
 
21. kolo najjačeg švicarskog hokejaškog razreda donosi veliki derbi između trenutno trećeplasiranog Fribourga i vodećeg Davosa, no razlika je samo 1 bod u korist današnjeg gosta. 
 
Fribourg trenutno treće mjesto može zahvaliti velikom broju domaćih kikseva jer omjer doma im je tek 5-1-4 (28:30), i da su bili samo malo bolji mogli su imati 5-6 bodova prednosti na vrhu ljestvice ispred Davosa.  Fribourg je nakon reprezentativne stanke nastavio ondje gdje je stao uoči nje – prije 4 dana pobijedili su Zurich na gostovanju 4:2 i tako produžili niz pobjeda na tri s obzirom da su prije toga (također u gostima) tukli Klotena 5:1 i Servette 4:3.  Trener Fribourga pred ovaj susret nema nekih većih kadrovskih problema jer zbog ozljeda mu nedostaju tek dugo ozljeđeni napadači Sandi Jeannin (6 nastupa, 2 asistencije) i Sandro Brugger (7 nastupa, 1 asistencija), ali se danas u roster nakon dugo izbivanja vraća vrlo bitni Andrey Bykov(7 nastupa, 4 asistencije).
 
Davos je kao što sam spomenio lider, i njima će ovo za razliku od Friboura biti prva utakmica nakon reprezentativne stanke . Davos ove sezone na gostovanjima ima omjer 4-3-3 (23:25), a na zadnjem gostovanju uoči stanke su dobili Rapperswilla sa 4:2. No večeras će trener Davosa imati jako problema sa sastavljanjem linija s obzirom da ima jako veliki broj izostanaka i to vrlo bitnih.  Davosu večeras neće igrati njihov uvjerljivo najbolji igrač ove sezone  Marcus Paulsson (20 nastupa, 16 golova, 4 asista), neće im igrati niti najbolji obrambeni igrač Ville Koistinen (18 nastupa, 5 golova, 3 asista), potom napadač Gregory Scarioni ( 13 nastupa, 5 golova, 4 asista), Lukas Sieber (8 nastupa, 1 gol, 2 asista), te prvi vratar Leonardo Genoni (14 nastupa, 93.3% obrana). Pod velikim upitnicima su još i nastupi Petera Guggisberga (18 nastupa, 3 gola, 9 asistencija) i Reta Von Arxa (18 nastupa, 2 gola, 5 asista) koji također imaju jako bitne role u momčadi tako da se može reći da će večeras Davos na led izići znatno oslabljen – naročito ako ne bude i Guggisberga i Von Arxa. 
Ovo će biti drugi ovosezonski sraz ovih dvaju momčadi, a prvu je utakmicu Davos dobio kao domaćin sa 6:3 s tim da je na toj utakmici 2 pogotka za Davos postigao Koistinen, a po 1 Paulsson, Von Arx i Guggisberg.  Prošle sezone Fribourg je dobio obje domaće utakmice protiv Davosa relativno glatko (3:0 i 3:1), a s obzirom na trenutnu formu i stanje gostujućeg kadra; večeras mi je opet izgledan isti scenarij kao i prošle sezone kada je Fribourg bio domaćin Davosu. 

Na vrh